Zoekacties

2017

Zoekactie Jean marie Claesen (54 jaar) uit zutendaal 21/8/2017

 

Op maandag 21 augustus verliet Jean Marie Claesen zijn woning in Zutendaal rond 3.00 – 3.30 uur.

Na overleg met familie, heeft ons team met 4 personen en 4 honden diversen bosgebieden afgezocht, helaas geen resultaat.

Op dinsdag 22 augustus met 4 personen en 2 honden ook wederom diversen gebieden afgezocht.

Op 23 augustus kwam de melding dat Jean Marie in goede gezondheid was teruggevonden. Wij zijn blij voor de familie en vrienden dat Jean Marie Claesen in goede gezondheid werd teruggevonden

ZOEKACTIE Rasoul Momayez 67 jaar uit Hasselt. 04/06/2017

Op verzoek van familie heeft Reddingshondenteam Argos een zoekactie gedaan naar Rasoul Momayez.

Rasoul had de winkel waar zijn vrouw werkte verlaten omstreeks 11.00 uur op vrijdag 2 juni 2017 in Borgloon. Er waren geen enkele aanwijzingen waar Rasoul kon zijn, hij werd het laatst gezien bij de rotonde van de Wijkstraat/Luikersteenweg in Tongeren.

Na overleg werd besloten om een bosgebied nabij de rotonde gedeeltelijk af te zoeken. Helaas geen enkel spoor van Rasoul Momayez. Op dinsdagmorgen rond 3.00 uur ontvingen wij bericht dat dhr. Momayez was gevonden in de buurt van Aywaille (B).

Wij zijn blij voor de familie en vrienden dat Rasoul Momayez in goede gezondheid werd teruggevonden.

Zoekactie Dorota Galuszka-Granieczny 29jaar uit Süsterseel (D) 30/4/2017

Op verzoek van familie op zondag 30 april 2017 een zoekactie gedaan naar Dorota Galuszka-Granieczny (29jaar uit Süsterseel).

Hier werden diversen gebieden in süsterseel en Hongen (D) met 7 personen en 4 inzetbare honden afgezocht, helaas zonder resultaat.

Tevens werd door de duitse televisie Sagamedia deze zoekactie gefilmd, ook waren familie en vrienden hier aanwezig. Wij wensen familie en vrienden veel succes met hun zoektocht naar Dorota

ZOEKACTIE Laurens Vastenaeken 32 jaar uit Genk. 12/04/2017

Op woensdagavond 12 april is Reddingshondenteam Argos, op vraag van de familie, een zoekactie gestart naar Laurens Vastenaeken uit Genk. Laurens was op dat moment 4 dagen vermist, hij had het huis verlaten rond 23.00 uur. Er waren geen enkele aanwijzingen waar Laurens kon zijn. Na overleg werd besloten om het natuurgebied nabij de Maten gedeeltelijk af te zoeken. Helaas geen enkel spoor van Laurens.

 

Vrijdag 14 april 2017 Op deze dag werd een stuk bosgebied bij de Delweg afgezocht. Ook hier geen enkele aanwijzing dat Laurens hier zou zijn.

 

Zaterdag 15 april 2017 Op zaterdag 15 april 2017 twee stuks terreinen afgezocht bij de zonhoverweg, ook hier geen enkel spoor van Laurens. Deze gebieden werden afgezocht met 3 honden en 3 geleiders. Ook hier hebben onze honden niet verwezen, dit hebben wij terug gekoppeld aan de familie en politie.

 

16 april 2017 Op zondag 16 april 2017 wederom een groot gebied afgezocht op de schemmersberg, dit met 3 honden en 3 geleiders. Weer geen spoor van Laurens.

 

23 april 2017 Op deze zondag met 6 geleiders en 5 honden 2 stuks gebieden afgezocht namelijk nabij de tennislaan en bij Coal tip in Winterslag. Ook hier geen aanwijzing van Laurens. 2 mei 2017 Op dinsdag 2 mei werd het levenloze lichaam van Laurens aangetroffen nabij het natuurcentrum in Bokrijk, dit is ca 1 km verwijderd van het gebied aan de zonhoverweg. Alle zoekacties werden terug gekoppeld naar Politie en familie. Reddingshondenteam Argos wilt langs deze weg Politie Midlim bedanken voor hun goede medewerking. Wij wensen de familie heel veel sterkte in het verwerken van dit verlies.

 

ZOEKACTIE NAAR JAN KLOK. 5/03/2017

Op zondag 5 maart is Reddingshondenteam Argos, op vraag van de familie, een zoekactie gestart naar Jan Klok in Sambeek.
Jan was op dat moment reeds 2 maanden vermist, het enige spoor was dat enkele getuigen hem gezien hadden bij de sluis in Sambeek.
Na verwijzing van enkele zoekhonden van verschillende verenigingen was de reden dat Jan Klok in de sluis van Sambeek zou liggen werd door onze vereniging op deze dag gestart met de zoekactie op het water vanaf de jachthaven in Beugen tot aan de sluis in Sambeek ook werden de inhammen gecheck.
Bij deze zoekactie hadden wij geen enkele verwijzing.

Zondag 8 maart 2017
Op woensdag 8 maart 2017 heeft Reddingshondenteam Argos een traject van ca 4 kilometer afgezocht langs de oever van de maas vanaf de sluis in Sambeek.
Tevens werden ook de bosjes en de beekjes nabij de sluis afgezocht wederom geen enkele verwijzing, voor ons was het zeker dat Jan Klok hier niet zou liggen.

12 maart 2017
Op zondag 12 maart 2017 enkel terreinen afgezocht bij het schuitwater in Horst aan de Maas, dit met de hulp van Staatsbosbeheer (boswachter Andy).
Dit gebied werd door ons afgezocht met 5 honden en 7 personen, ook hier geen enkel verwijzing, hierna diversen terreinen afgezocht bij de Schadijkse bossen in Horst aan de Maas.
Ook hier hebben onze honden niet verwezen, dit hebben wij terug gekoppeld aan de familie en politie.

18 maart 2017
Op zaterdag 18 maart 2017werd het lichaam van Jan Klok gevonden langs de Melatenweg in Horst aan de Maas ca 1,5 km vanaf zijn woonplaats.
Jan werd gevonden in een klein bosje door een jager.
Langs deze weg willen wij tevens politie en staatsbosbeheer bedanken voor hun goede medewerking.

Wij wensen de familie heel veel sterkte in het verwerken van dit verlies.

ZOEKACTIE NAAR SILKE PAULUSSEN (15) UIT DILSEN-STOKKEM. 14/01/2017

Silke Paulussen, een 15 jarig meisje uit Dilsen-stokkem was sinds 3 januari 2017 vermist.
Na contact met de moeder op 14 januari 2017 zijn we op zondag 15 januari 2017 met 2 personen van ons team op bezoek geweest bij de moeder voor een gesprek.
Er waren ondertussen enkele goede tips binnengekomen.
De moeder heeft dan telefonisch contact genomen met de politie of we met ons team een kleine zoekactie mochten doen.
We kregen groen licht en zijn dus zondagnamiddag (Silke was toen reeds 11 dagen spoorloos !!!)met 2 honden gaan zoeken op een welbepaalde plaats.
De 2 honden gaven daar duidelijk aan waar ze is geweest.
Met dit gegeven, dat onmiddellijk doorgeven werd aan de bevoegde instanties, is alles in een stroomversnelling gekomen.
Een dag later werd ze gezond en wel teruggevonden.

Details over waar en hoe mogen we helaas niet vrijgeven in het belang van het onderzoek.

2016
ZOEKACTIE NAAR KARSTEN GROENEDAL. 01/04/2016

Vandaag met onze boot, sonar, en twee honden en extra ondersteuning van RH-SOS gaan zoeken naar Karsten Groenedal.

Een Nederlandse twintiger is als vermist was opgegeven op zondag 27 maart 2016 rond 17.00 uur.

Nadat het bootje waarmee hij met een vriend op de Samber aan het vaarde, was gekapseisd.

Ook nu werd het complete gebied tussen de 2 sluizen afgezocht met zowel honden als sonar In dit stuk was 1 verdacht sonar contact.

Na overleg werd dit niet als het lichaam van Karsten gezien.

Op 6 april is het lichaam van Karsten gevonden door wandelaars, in de buurt waar wij een verdacht sonar contact hadden.
 
Wij wensen de familie heel veel sterkte in het verwerken van dit verlies.

2015
ZOEKACTIE NAAR PAOLO GUARRAGI. 24/07/2015

Na contact met de familie van Paolo heeft ons team een aantal zoekacties gedaan in de omliggende gebieden waar Paulo het laats gezien is!
Wetende dat Paulo zeer sportief en goed te been was kan aangenomen worden dat het om een enorm zoekgebied gaat.
We blijven verdere ontwikkelingen betreffende de vermissing van Paolo op de voet volgen.

Wij wensen de familie veel sterkte in deze moeilijke tijd.

ZOEKACTIE NAAR VERMISTE MAN TE BILZEN. 23/06/2015

Op vraag van Politie Bilzen is het gehele team opgeroepen voor een dringende zoekactie naar een vermiste man in het grensgebied Lanaken (Gellik) met Bilzen (Munsterbilzen).
Bij het vertrek van het team is de zoekactie stop gezet daar het slachtoffer levend en wel terug gevonden was door Politie Bilzen.
2014

ZOEKACTIE NAAR ELKE WEVERS. 19/04/2014

Op vraag van de familie zijn we een zoekactie gestart in een bosrijkgebied dat nog niet afgezocht werd.
Daar het een zeer moeilijk toegankelijk gebied was zullen we een tweede zoekactie ondernemen in de nabije toekomst.
Elke is reeds van 9 december 2010 vermist zonder ook maar enig spoor!
We willen de familie van Elke bedanken voor de goede ontvangst en de donatie die we mochten ontvangen en wensen hun nog veel sterkte toe.

ZOEKACTIE NAAR ILSE LEMMENS. 14/12/2014

In samenwerking met de familie van Ilse Lemmens en de Recherche MidLim heeft Reddingshondenteam Argos in Zutendaal een aantal zoekacties gedaan.
Ilse Lemmens was bij de eerste zoekactie een tweetal weken vermist. Ze is toen bij haar thuis vertrokken met haar fiets en laatst gezien achter haar woning.
Reddingshondenteam Argos heeft diverse gebieden nabij haar woning afgezocht, helaas zonder resultaat.
Na overleg met familie en de Recherche MidLim is besloten een ander, verder afgelegen gebied, af te zoeken. Daar dit een gebied van 182HA betrof is toen besloten de hulp van ESAR in te roepen om een groot aantal zoekhonden in te kunnen zetten. Deze grote zoekactie moesten we helaas ook afsluiten zonder resultaat.
 
20 mei 2015
Ilse Lemmens is na een verdwijning gezond en wel teruggevonden. De politie Midlim ontdekte dat de vrouw op meerdere plaatsen in het buitenland verbleef en uiteindelijk naar Belgie terugkeerde.
Bij deze willen wij van Reddingshondenteam Argos de familie van Ilse Lemmens en de Recherche MidLim bedanken voor hun vertrouwen en de aangename samenwerking!

2013
ZOEKACTIE NAAR ANDY DE HEUS. 21/03/2013

Op zaterdag 21 maart is Reddingshondenteam Argos, op vraag van de familie, een zoekactie gestart naar Andy De Heus in Meeuwen-Gruitrode.
Andy was op dat moment reeds enkele maanden vermist, het enige spoor was zijn uitgebrandde auto die in Meeuwen-Gruitrode terug gevonden was.
Samen met een twintig-tal vrijwilligers die door de familie samen geroepen waren hebben we een aanzienlijk stuk van het bepaalde zoekgebied afgezocht, Helaas zonder resultaat.
Onze speciale dank gaat uit naar de familie van de heer De Heus, die onze reddingshondenteams voorzagen van drank en spijs.
 
Zondag 7 april 2013
Op zondag 7 april 2013 heeft Reddingshondenteam Argos een resterend stuk van het zoekgebied te Meeuwen-Gruitrode afgezocht, zonder resutaat.
Er blijft nog steeds een aanzienlijk stuk van het zoekgebied over, dit zal in korte tijd verder afgezocht worden door onze teams.
 
18 februari 2016
Op 18 februari 2016 werd het lichaam gevonden van Andy de Heus door de politie in een visvijver in Stevensweert.
Andy was drie jaar vermist.
 
Wij wensen de familie veel sterkte in deze moeilijke tijd.

ZOEKACTIE NAAR WENDY VAN DAM. 5/01/2013

Zaterdag 5 januari werd door ESAR aan Reddingshondenteam Argos de vraag gesteld om bij de zoekactie naar Wendy Van Dam te assisteren. 
Daarop zijn wij met vier zoekteams vertrokken naar Duffel. 
Op dat moment was Wendy Van Dam reeds enkele weken vermist, en was er van haar geen enkel spoor. 
Na contact met de familie en vrienden, die zelf al verscheidene zoekacties hadden gedaan, is er besloten, met goedkeuring van de politie, om met ESAR een zoekactie op te starten. 
Bij deze actie namen meerdere groepen deel, onder andere BRD, D-SAR, ESARdogs, Fire Rescue Dogs en Sardogs-THOR.
 
Op 17 januari 2013 werd het lichaam van Wendy Van Dam een tiental kilometer buiten het zoekgebied levenloos terug gevonden in de Rupel.
 
Wij wensen de familie veel sterkte in dit verlies.

2012

ZOEKACTIE NAAR HUUB HEIJEN. 12/02/2012

Op zondag 12 februari 2012 werd er een zoekactie langs de oevers van de Maas opgestart om Huub Heijen terug te vinden. De man is reeds enkele weken vermist en zou mogelijks op zijn fiets vertrokken zijn. Op vraag van de familie en kennissen werd er een totaal van 18km van de oevers van de Maas afgezocht, dit zowel op Belgisch als op Nederlands grondgebied.
 
Om dit gebied te kunnen afzoeken is door Argos een inschakeling van ESAR opgestart waardoor er bij de zoekactie door zes verschillende reddingshondenteams gezocht werd. In totaal namen er 19 honden en een 40 tal vrijwilligers deel aan de zoekactie. Ondanks de bijtende koude werd er op een zeer gedreven manier gezocht naar de vermiste man. Ook de brandweer van Maasmechelen was bereid om deel te nemen aan de zoekactie. Zij kwamen met een boot ter plaatse zodat ook enkele kleine eilandjes die zich in de Maas bevinden, doorzocht konden worden.
 
Wij willen graag alle deelnemende teams bedanken voor hun snelle responsen hun inzet. Speciale dank gaat ook uit naar de familie en vrienden van de heer Heijen, die onze reddingshondenteams voorzagen van warme drank en heerlijke soep. Helaas werden er tijdens deze zoekactie geen aanwijzigingen gevonden die leidde naar de vermiste Huub Heijen.
 
Op vrijdag 24 februari werd het levenloze lichaam van de heer Heijen aangetroffen in de Maas ter hoogte van Stokkem. Stokkem bevindt zich op slechts 3km van het afgezochte gebied.
Wij wensen de familie en vrienden van de heer Heijen veel sterkte met de verwerking van dit zware verlies.
 
Reddingshondenteam ARGOS heeft van de betrokken familie een mooie donatie ontvangen waarvoor onze oprechte dank!
2011

ZOEKACTIE TE TONGEREN NAAR VERMISTE MAN. 16/12/2011

Politie en Brandweer Tongeren waren vrijdag in de vroege namiddag opgeroepen voor een verdwijning van een jonge man. Uit het verhaal van een directe getuige bleek dat de jonge man, na een fikse ruzie met zijn vriendin was weggevlucht.
Vermits de man schaars gekleed was, hij droeg namelijk enkel een t-shirt en een trainingsbroek, en onder invloed van verdovende middelen zijn woonst had verlaten, in winterse temperaturen werd dit door de Politie als onrustwekkend beschouwd.
 
In de late namiddag werd dan beslist om reddingshondenteams in te zetten waardoor een alarm uitging naar ESAR (European Search And Rescue) met de vraag voor een aantal teams. Hierop is Reddingshondenteam ARGOS opgeroepen om een aantal teams te leveren in naam van ESAR waarna er vijf leden van ARGOS met twee inzetbare reddingshonden naar het verzamelpunt zijn vertrokken.
 
Reeds kort na de briefing en de ontplooiing van de verschillende teams in het terrein, werd de jongeman teruggevonden door Politie Tongeren. Hij werd aangetroffen in het voertuig van zijn vriend, die op dat moment geseind stond en toevallig opgemerkt werd door een patrouille van de politie. Zijn vriend had eerder die dag een telefoon gehad van de politie, maar hij ontkende de vermiste die dag gezien te hebben. Bleek na verhoor dat de vermiste reeds de hele namiddag bij hem in de auto had gezeten.

ZOEKACTIE TE LANKLAAR NAAR VERMISTE MAN. 26/11/2011

De Politie zone Maasland en Brandweer Maasmechelen zijn vrijdagavond opgeroepen om een grootschalige zoekactie op te zetten in de bossen tussen de Boslaan en de Pannenhuisstraat te Lanklaar.
Een bejaarde alleenstaande bewoner van Camping Sparrendal was plots verdwenen. Omdat de man dementerende is, werd er door de bewoners van Sparrendal alarm geslagen.
Rond 19 uur werd ook een helikopter van de Federale Politie ingeschakeld.
 
Omstreeks 18.30uur kreeg Reddingshondenteam ARGOS de vraag van Brandweer Maasmechelen om te helpen zoeken naar de oude man die reeds enkele uren vermist was.
Vier leden van ARGOS met 2 inzetbare reddingshonden verplaatsten zich daarop zo snel mogelijk naar het zoekgebied.
 
Onderweg zag een van onze leden een oudere man langs de weg wandelen. Dit werd gelijk door hem opgemerkt en gemeld aan de leidinggevende van de politie ; na onderzoek bleek het inderdaad de vermiste man te zijn. De politie ging daarop de man oppikken en hij is veilig en wel terug naar huis gebracht.

ZOEKACTIE NAAR WIEL KOOLS. 30/06/2011

Na telefonisch contact te hebben gehad met de zoekhonden signi met 2 geleiders en 1 hond van Reddingshondenteam Argos vertrokken naar Eijsden en daar gebied afgezocht vanaf parkeerplaats waar het voertuig van dHr. Kools werd gevonden.
Helaas tijdens deze zoekaktie geen verwijzing.
 
1 juli 2011
Deze keer met 3 geleiders en 3 honden gebied uitgekamd helaas weer zonder resultaat.
 
2 juli 2011
Op zaterdag 2 juli met 5 geleiders en 4 honden weer richting Eijsden vertrokken, deze keer andere kant helemaal afgezocht, ook nu geen enkel teken van Wiel Kools.
 
9 juli 2011
Op zaterdag weer met 4 geleiders en 3 stuks honden de andere kant afgezocht, ook nu weer geen resultaat.
Na deze zoekaktie hebben wij als team besloten de zoekaktie naar Wiel Kools te staken.
 
26 augustus 2011
Het lichaam dat woensdagavond is gevonden in de Maas bij Eijsden/Oost-Maarland, net op Belgisch grondgebied, is van de sinds 27 juni vermiste Wiel Kools uit Gulpen.
 
Wij wensen de familie veel sterkte in dit verlies.

ZOEKACTIE NAAR MARIKEN VAN DIJK. 05/06/2011

De 43-jarige Mariken Van Dijk geraakte vermist tijdens haar vakantie in Reijmerstok. De familie van mevrouw Van Dijk contacteerde de collega’s van Signi zoekhonden met de vraag of zij een zoekactie konden opstarten. Op verzoek van Signi zoekhonden hebben wij met 4 geleiders met hun honden een bosperceel nabij het golfterrein in Gulpen afgezocht. Helaas waren er geen aanwijzingen dat mevrouw Van Dijk aanwezig zou zijn in dit gebied.
 
De volgende dag werden er door Argos ook enkele bospaden langs de Landsraderweg in Gulpen afgezocht. Dit helaas weer zonder resultaat.
 
Dinsdag 7 juni werd de vermiste Mariken Van Dijk gewond terug gevonden door een wandelaar in het natuurgebied bij het Limburgse Reijmerstok. Gelukkig overleefde mevrouw Van Dijk dit voorval.

ZOEKACTIE NAAR FREDERIKE BEUK. 07/05/2011

Nadat reddingshondenteam Argos melding had gekregen van Signi zoekhonden omtrent de vermissing van een 70 jarige vrouw te Epen, werd er besloten een zoekactie op te starten. Op 7 mei werd er bij zeer warm weer door 4 geleiders en hun honden een perceel uitgekamd achter de U-kliniek waaruit Frederike Beuk vertrok.
Door het warme weer werd de zoekactie in de vooravond gestaakt. Daags erna werd het lichaam van mevrouw Beuk aangetroffen aan de overzijde van de U-kliniek in de wijngaard.
Reddingshondenteam Argos betreurt dit overlijden en wenst de familie zeer veel sterkte toe.